Ανοίγει τις πύλες της η 10η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοίγει απόψε, Τρίτη 23 Μαΐου 2023, τις πύλες της 10η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 29 Μαΐου 2023. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο. Φέτος, η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στην βιοποικιλότητα.

Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, σπόρους φυτών.

Οι ώρες λειτουργίας της 10η Ανθοκομικής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
  • Μουσικές παραστάσεις
  • Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας
  • Περίπτερα Φορέων
  • Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, ο Διευθυντής της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την Ανθοκομική μια γιορτή των λουλουδιών, προσκαλώντας του πολίτες να την επισκεφτούν, να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και να προμηθευτούν άνθη και φυτά. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφερόμενος στις παράλληλες δράσεις εστίασε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα θέματα που σχετίζονται με τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.