Ανοιξιάτικη εξόρμηση του Ευκλή στα καλντερίμια της Έξω Μάνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Την περασμένη Κυριακή 3 Μαρτίου οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του Καρδαμυλιώτη φίλου τους Σταύρου Ασημάκου, να τους ξεναγήσει και να τους οδηγήσει στα εξαιρετικά καλντερίμια της Μάνης.
   Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν από τα Τσέρια, κατεβαίνοντας στην κοίτη του Φαραγγιού του Βυρού, πέρασαν απέναντι στο Εξωχώρι, Νίκοβο, Πετροβούνι και κατέληξαν στην Καρδαμύλη (11,25 χλμ.).
Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής, το καλντερίμι ”Τα Λιούτι”,  δυστυχώς ήταν κατεστραμμένο, αλλά μετά το Εξωχώρι το πλινθόκτιστο καλντερίμι μαρτυρούσε την ”μαστοριά” των παλιών πετροκτιστάδων της περιοχής.
Επίσης οι νερόμυλοι στα πλαϊνά του Φαραγγιού, δυστυχώς ήταν και αυτοί κατεστραμμένοι !!
   Η Μεσσηνία έχει απίστευτες ομορφιές, που δεν μπορεί κανείς να τις απολαύσει μόνο οδικώς, γι΄αυτό ο Σύλλογος Ευκλής μας προσκαλεί, να συμμετέχουμε στις εξορμήσεις του, που γίνονται πάντα με ασφάλεια, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.
   Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ευκλή είναι στις 24 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου,  τους προσκάλεσαν οι φίλοι από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων (ΣΑΟΟ) Τρίπολης, να βαδίσουν μαζί τους στο ιστορικό ”Κολοκοτρωναίικο μονοπάτι” στα Τρίκορφα και να γνωρίσουν ”Τα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια”.