Αποκλεισμός και πρόστιμο 25.000 ευρώ, επειδή δεν δεχτήκαμε το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πιο συγκεκριμένα, μετά τα χθεσινά (1-8-2017) γεγονότα της περήφανης αποχώρησης της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με τα Σκόπια, επειδή οι πλαστογράφοι χρησιμοποιούσαν επιδεικτικά το ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (δείτε εδώ με φωτογραφίες και βίντεο), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) – μετά και την έκθεση του απαράδεκτου παρατηρητή της Viktor Konopliesty – κάλεσε σε απολογία την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ).
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
  Η ΟΧΕ απέστειλε το παρακάτω Υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή του τουρνουά:
 «Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του παρατηρητή- αντιπροσώπου της EHF, η ομάδα μας αποσύρθηκε λόγω του γεγονότος ότι οι συνοδοί και προπονητές της ομάδας της ΠΓΔΜ* φορούσαν μπλουζάκια με το όνομα ‘’Macedonia’’ και όχι με το επίσημο όνομα (FYROM)* με το οποίο καταχωρήθηκε η χώρα στην EHF.
 
 Το ντύσιμο/ρουχισμός των στελεχών/επισήμων στον πάγκο καλύπτεται από τους κανόνες του παιχνιδιού της IHF, όπουπροβλέπεται ότι πρέπει να φορούν πανομοιότυπα ρούχα. Γι’ αυτό τα ρούχα των στελεχών/επισήμων της ομάδας είναι μέρος του επίσημου παιχνιδιού.
 
 Τον Ιούλιο του 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της EHF εξέδωσε απόφαση σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ*. Στην απόφαση αυτή αναφέρθηκε σαφώς ότι ηΕνδιάμεση Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ*, η οποία επικυρώνεται από τον ΟΗΕ θα εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες Εθνικών ομάδων και συλλόγων της EHF. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση οι ομάδες της ΠΓΔΜ* δεν μπορούν να εμφανιστούν, έχοντας στα ρούχα τους το όνομα ’’Macedonia’’, αλλά μόνο το όνομα FYROM* ή το MKD* (three letter code) της ΔΟΕ»
 
  Η ελληνική ομάδα ζήτησε από τον παρατηρητή του αγώνα να εφαρμόσει την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και στην πραγματικότητα ανάγκασε την ομάδα μας να αποχωρήσει καθώς δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.
 
  Η EHF θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κ. Konopliasty για την απόφαση της σχετικά με το θέμα αυτό και να δώσει εντολή στους συνοδούς και προπονητές της ΠΓΔΜ* να αλλάξουν ρούχα. Θεωρούμε ότι δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις αποφάσεις του EHF και ενήργησε ενάντια στο διεθνές δίκαιο.
 
  Ζητάμε:
1. Να μην υπάρξει τιμωρία για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.
2. Το κλείσιμο του αγώνα με 10-0 υπέρ της ελληνικής εθνικής ομάδας, επειδή η ΠΓΔΜ* παραβίασε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF και το διεθνές δίκαιο.
3. Την τιμωρία της ομοσπονδίας και της ομάδας της ΠΓΔΜ*
4. Την τιμωρία του αντιπροσώπου και παρατηρητή της EHF κ. Konopliasty, λόγω της ελλιπής εκτέλεσης των καθηκόντων του και της άγνοιας των αποφάσεων της EHF
  Όσον αφορά τα σχόλια της έκθεσης του κ. Konopliesty, διατηρούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για περαιτέρω ενέργειες, καθώς είναι αναληθή και αποσκοπούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόφαση της Επιτροπής προς την Εθνική μας ομάδα».
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Η πειθαρχική τριμελής επιτροπή του τουρνουά που σημειωτέον διεξάγεται στα Σκόπια, συνεδρίασε άμεσα υπό την προεδρεία του ανθέλληνα αντιπροσώπου της και παρατηρητή Ουκρανού Viktor Konopliesty και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αλλά και χωρίς να λάβει υπόψη της τις θέσεις της ΟΧΕ, επέβαλε στην Ομοσπονδία τις ανώτερες και αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κανονισμό (το πρόστιμο κυμαίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις από 3.750 έως 25.000 ευρώ). Δηλαδή αποκλεισμό της Εθνικής από το τουρνουά και πρόστιμο 25.000 ευρώ!
  Συγκεκριμένα η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής -η οποία κοινοποιήθηκε στην ΟΧΕ το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου- έχει ως εξής:
-Η Εθνική Ελλάδος αποβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ17.
 
-Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι 0-10 σκορ και 0-2 πόντους υπέρ της ΠΓΔΜ*.
 
-Η Ελληνική Ομοσπονδία θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ εντός δύο μηνών από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.
 
-Κάθε προσφυγή κατά της απόφασης αυτής δεν θα έχει ανασταλτικό αποτελέσματα. 
 
Σύμφωνα με το άρθρο 33.14 των Κανονισμών της EHF, η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να προσβάλει την παρούσα απόφαση. Η προσφυγή κατατίθεται γραπτώς το αργότερο έως τις 2 Αυγούστου 2017, ώρα 20:00 τοπική ώρα. Η αγωγή πρέπει να υποβληθεί με το ποσό των € 1.000. Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, το ποσό της προσφυγής θα επιστραφεί».
ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΕΡΟΕΣ
  Απόρροια αυτής της εχθρικής απόφασης, ήταν να μην μας αφήσουν να παίξουμε εναντίον των νήσων Φερόες στον σημερινό αγώνα στις 3.00 το μεσημέρι, να μας μηδενίσουν και να τον κατακυρώσουν με 10-0 υπέρ των Νησιών…
   Φυσικά η θαρραλέα Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) θα ασκήσει έφεση στην παραπάνω εχθρική απόφαση!
   Και σε κάθε περίπτωση, κανένας αποκλεισμός και κανένα πρόστιμο, δεν συγκρίνεται με την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και τα δίκαια της Ελλάδος!
   Αυτό ας γίνει ένα μεγάλο κίνητρο, ένα εθνικό πείσμα, για να κερδίζουν οι Εθνικές μας Ομάδες Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, “τρίβοντάς τα στη μούρη” των Σκοπιανών παραχαρακτών και των “βαρβάρων” φίλων τους!
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (EHF)
  Τα πράγματα φυσικά και είναι πολύ βαθύτερα, καθώς πίσω από τις εχθρικές αποφάσεις και ποινές κατά της Ελλάδας, υπάρχει πάντα μια σκοπιμότητα, όπως αποδεικνύει σήμερα το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού.
  Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF), τα Σκόπια και το τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ17 που διεξάγεται στο κρατίδιο των πλαστογράφων, ονομάζονται προκλητικότατα και φαρδιά – πλατιά”MACEDONIA”!