Αποκλειστικές δηλώσεις προέδρου Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά για το περιστατικό στην Πιπερίτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την κοινή πεποίθηση ότι όλοι οι φορείς πολιτικοί, κοινωνικοί και όχι μόνο της χώρας πρέπει να κάτσουν σε ένα κοινό τραπέζι για να βρεθεί λύση επιτέλους στο θέμα των Ελλήνων πολιτών Ρομά απηύθυνε μιλώντας αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Ιωάννη Μποζίκα και τον ραδιοσταθμό ΠΑΛΜΟ 90,5 FM ο πρόεδρος της ελληνικής συνομοσπονδίας Ρομά κ. Βασίλης Πάντζος. 

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη καταπέλτη για την αδράνεια της Πολιτείας, μεταξύ άλλων αναφέρεται στην καταδίκη του πρόσφατου περιστατικού στην περιοχή της Μεσσήνης κάνοντας ωστόσο λόγο για το μεγάλο κοινωνικό θέμα το Ρομά το οποίο δεν έχουν αγγίξει κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια παρά το γεγονός όπως υποστήριξε ότι υπάρχει πακτωλός ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από την πολιτεία ή τουλάχιστον χάθηκαν στο δρόμο.

Σε κάποιο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξης συγκινήθηκε εκφράζοντας την φωνή 500.000 ρομά από όλη την Ελλάδα για την διαχρονική αδικία σε βάρος τους όσο και τον κοινωνικό ρατσισμό με αποκλεισμό που υφίσταται η κοινωνική ομάδα καθώς η χώρα μας έχει διασυρθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση με πρόστιμα για την μη ένταξη των αθίγγανων στον κοινωνικό ιστό.

23B3456B-500D-4ACB-B5E1-3491C245D446

Παράλληλα προέβη σε σημαντικότατες αναφορές τόσο στην κοινωνική επανένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες στα πλαίσια της ισότητας και ισονομίας των πολιτών αλλά και στην αξιοποίηση τους ως παραγωγικό μέλος της κοινωνίας καθώς μπορούν να παράγουν πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Αλλά αυτό προϋποθέτει όπως σθεναρά υποστήριξε ο ίδιος ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα προγράμματα τόσο για την εκπαίδευση, επανένταξη, επαγγελματική αποκατάσταση των Ρομά αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι όταν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού αποδυναμώνεται καθώς βρίσκεται το 80 τοις 100 σε ανεργία και μοιραία οδηγούμαστε σε άλλες εκτροπές  εξού και τα φαινόμενα της μικροεγκληματικότητας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη