Απονομή επαίνων στους πρωτεύσαντες των πανελλαδικών 2020 από το Δήμο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, θα βραβευτούν οι μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. Η απονομή των επαίνων των νέων πλέον φοιτητών, έγινε για πρώτη φορά πέρυσι (30 Ιανουαρίου 2020) μέσα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης. Στόχος της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, ήταν να ενταχθεί η απονομή στον εορτασμό των οικουμενικών δασκάλων, που έχουν καθιερωθεί ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

Όμως φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η απονομή στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών. Γι’ αυτό ο Δήμαρχος θα απονείμει τους επαίνους στους πρωτεύσαντες στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στον χώρο του Δημαρχείου.

Κάθε ένας που πρώτευσε στην αντίστοιχη Ομάδα Προσανατολισμού (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), επιβραβεύεται με το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το οποίο δίδεται κάθε χρόνο στους φοιτητές μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Οι νέοι φοιτητές που βραβεύονται είναι:

– Μαρία Καραγεώργη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

– Φίλιππος Μουρίκης μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής (ισοβαθμία μορίων).

– Μάριο Πρίφτι μαθητής του Λυκείου Πεταλιδίου από την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής (ισοβαθμία μορίων).

– Γεώργιος Ντυμένος μαθητής του Λυκείου Αριστομένους από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

– Κωνσταντίνα Οικονόμου μαθήτρια του Λυκείου Ανδρούσας από την Ομάδα  Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.