Αποστολή Κενυατών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στην Καλαμάτα – Εξετάστηκαν δυνατότητες συνεργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Καλαμάτα επισκέφτηκε χθες, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, πολυμελής αντιπροσωπεία κυβερνητών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών από την Κένυα, στο πλαίσιο επαφών με φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με αφορμή την επίσκεψη της Κενυατικής αποστολής, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ημερίδα με θέμα «Ελλάδα – Κένυα: ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, πολιτισμού», στην οποία συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

«Η εξωστρέφεια, οι συνεργασίες, η αναζήτηση κοινών σημείων με περιοχές του εξωτερικού, η ανάπτυξη δράσεων με προοπτική το μέλλον αποτελούσε και αποτελεί γνώρισμα των Καλαματιανών και των Μεσσήνιων» ανέφερε ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας πως σε αυτό συνηγορούν οι κατά καιρούς συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με περιοχές διαφόρων χωρών, όπου μέσα από την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, αναπτύσσονται προοπτικές στους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου γενικότερα, του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ως Δήμος Καλαμάτας δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια αυτή, καθώς πιστεύουμε βαθιά πως μέσα από συνεργασίες μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα. Σε ότι δε μας αφορά υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας τόσο στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, όσο φυσικά και μέσα από την οικονομική δραστηριότητα, τις εξαγωγές προϊόντων και τη σύνδεση των περιοχών μέσα από ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και καλών πρακτικών».