Αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στη Νίσυρο για τα 70χρονα απελευθέρωσης της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανεχώρησε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας για τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου.

Στην αποστολή μετέχουν 3 αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, 22 άτομα από το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, 4 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και ένας δημοσιογράφος, που θα μετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 70χρονα της απελευθέρωσης της Νισύρου και της ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα.Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και σ’ αυτές θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Πριν την αναχώρηση του λεωφορείου, ο Δήμαρχος αποχαιρέτισε τα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία, τονίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με ένα νησί της Δωδεκανήσου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίσυρος «υιοθετήθηκε» από το Δήμο Καλαμάτας το 2000, επί Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου και Δημάρχου Παναγή Κουμάντου.
Η αποστολή της Καλαμάτας θα μεταβεί στη Νίσυρο με πλοίο και, κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο του νησιού, θα φιλοξενηθεί εκεί. Ο Δήμος Καλαμάτας θα καλύψει τα έξοδα μετάβασης, που θα γίνει οδικώς μέχρι τον Πειραιά και στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς (μέσω Κω).

Σημειώνεται ότι στη Νίσυρο μεταφέρονται και τοπικά προϊόντα, ως δώρα, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.