Απόβαση Φοιτητών Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης υποδέχεται φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας σύμφωνα με το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Ιατρική Απόβαση – 2019”, φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2019.

Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση – 2019” διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών και παραθεριστών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που διαχρονικά εκπαιδεύει φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων «Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Γενική/Οικογενειακή Ιατρική» σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που δέχονται φοιτητές Ιατρικής.”

Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης