Απόφαση κόλαφος: για 7 κακουργήματα πάει η διοίκηση της ΑΕΠΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων κι εκείνα για απιστία, υπεξαίρεση (30 εκατομμυρίων!) μέσω των συνδεδεμένων εταιριών, απάτη αλλά και για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, άσκησε ο εισαγγελέας στη διοίκηση της ΑΕΠΙ.
Αναμένεται τώρα η κλήση όσων κατηγορούνται από τον αρμόδιο ανακριτή και αυτός θα αποφασίσει, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αν θα προφυλακιστούν ή όχι οι κατηγορούμενοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον πρέπει να αλλάξει άμεσα η διοίκηση της ΑΕΠΙ,σύμφωνα με τον 2190/20 για τις ανώνυμες εταιρίες (δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα) αλλά και τον 4481/2017 για τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης, άμεσα, πρέπει ο ΟΠΙ, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να ανακαλέσει την άδεια της ΑΕΠΙ και να πάψει επιτέλους να παίζει καθυστέρηση, όπως πολύ ύποπτα έκανε και την προηγούμενη Τρίτη, δίνοντας παράταση στη διοίκηση της ΑΕΠΙ μέχρι και τον Απρίλιο.