Αρκαδία: Νομικά θα κινηθεί η επιτροπή του λιγνιτόσημου για τα χρωστούμενα από τη ΔΕΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπό το βάρος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και στη Μεγαλόπολη, συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού πόρου (λιγνιτόσημο), το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Απριλίου, στην Τρίπολη.

Στην αρχή της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, τέθηκε το θέμα των χρωστούμενων από τη ΔΕΗ, τα οποία ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια. Χρήματα που, όπως ειπώθηκε, στη διάρκεια της συνεδρίασης, πρέπει να τα διεκδικήσουν άμεσα και μάλιστα δια της νομικής οδού, αφού μετά την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, δεν γνωρίζουν τι καθεστώς θα επικρατεί και αν υφίσταται η επιτροπή.

Έτσι μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε, εντός του Απριλίου, να υπάρξει εξώδικο προς τη ΔΕΗ, ώστε να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται και να μην τα χάσουν.

Στο υπόλοιπο μέρος της συνεδρίασης συζητήθηκε η ένταξη μικρών αλλά σημαντικών έργων για τις περιοχές που αφορούν το λιγνιτόσημο (Δήμος Μεγαλόπολης και μέρος του Δήμου Γορτυνίας). Μεταξύ των έργων που εντάχθηκαν είναι η αποκατάσταση της βατότητας διάφορων δρόμων, η επισκευή της στέγης του κτιρίου του καθηγητή Δημητρακόπουλου, στην Καρύταινα, κτίριο που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Καρρυτινών, η σύνταξη μελετών για την αναστήλωση της γέφυρας της Καρύταινας, η αναβάθμιση του κέντρου υγείας Μεγαλόπολης και η αναβάθμιση των υποδομών του κλειστού δημοτικού σταδίου της Μεγαλόπολης.

Πηγή: http://www.drt915.gr