Βασιλόπουλος: Σημείο αθλητικής αναφοράς η Καλαμάτα με τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε ένα δυναμικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η πόλη και η περιοχή μας, διοργανώνοντας και φιλοξενώντας μεγάλους αγώνες και αθλητικά events, αλλά και προσελκύοντας σπουδαίους αθλητές για την προετοιμασία τους, εξελίσσεται σε έναν τόπο συνάντησης πρωταθλητών κι ένα σημείο αθλητικής αναφοράς». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενόψει αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων που θα εξελιχθούν στο Δήμο και το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος, στις δηλώσεις τους, ανέφερε:

«Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν τα σωματεία μας και φυσικά οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αλλά και ο Δήμος μας, που διαρκώς εξελίσσεται. Γιατί αποτελεί επιλογή μας και το πιστεύουμε βαθιά ότι ο αθλητισμός αποτελεί και πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Πέραν των σημαντικών διοργανώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, τα Παπαφλέσσεια, Κολυμβητικοί Αγώνες, προετοιμασία πρωταθλητών και εθνικών ομάδων, ο μεγάλος αγώνας δρόμου της Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΣΔΥΜ, το 1ο «Kalamata Street Pole Vault», η Καλαμάτα τις προηγούμενες ημέρες φιλοξένησε αγώνες για το Κύπελλο Νότιας Πελοποννήσου Μουάι Τάι, έχει φιλοξενήσει νωρίτερα διοργανώσεις Tae Kwo Do και τώρα έχουμε μπροστά μας, τις επόμενες ημέρες τρία ακόμη μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Το ποδοσφαιρικό Cump που είναι σε εξέλιξη, με δεκάδες αθλητές να βρίσκονται στην περιοχή για να συμμετάσχουν στους αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5, έχουμε το Σαββατοκύριακο το 1ο Kalamata Action 2022, αγώνες τριάθλου με συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και φυσικά ακολουθεί το Final 8 των κορασίδων στο μπάσκετ, σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και Μεσσήνης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διοργανώσεις που προσελκύουν κόσμο στην περιοχή, εκτός των αθλητών, προπονητές, συνοδοί, γονείς, κάτι που ενισχύει στην πράξη αν θέλετε και αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός. Πέραν φυσικά της εξωστρέφειας, της προβολής που η πόλη και η περιοχή μας έχει.

Ως Δήμος θα συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τη διεκδίκηση της κατασκευής νέων με κύριο όραμα την ανέγερση ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στη Δυτική Γειτονιά, όπως προβλέπεται στο σχέδιο πόλης και το οποίο, όπως προείπα, έθεσα και στον Πρωθυπουργό.

Φιλοδοξία μας είναι να καταστεί η πόλη πανελλαδικά, όχι μόνο επίκεντρο προετοιμασίας ομάδων και αθλητών, αλλά τόπος διεξαγωγής σπουδαίων αθλητικών αγώνων πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας».