Βασ. Τζαμουράνης: Επίσκεψη στο Πλατύ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Πλατύ επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 11 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού στο Μάντζειο Μέγαρο.

Στη συνάντηση, οι κάτοικοι ενημέρωσαν τον Β. Τζαμουράνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, εστιάζοντας κυρίως στην αυξημένη παραβατικότητα, όπως επίσης και στην απουσία αγροτικού γιατρού εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα -καθώς η γιατρός που υπηρετούσε πήρε απόσπαση χωρίς να αντικατασταθεί. Παράλληλα επισήμαναν προβλήματα που αφορούν, αφ’ ενός τον καθαρισμό των ρεμάτων και των αποχετευτικών έργων του οικισμού που έχουν κατασκευαστεί κατά το παρελθόν και αφ’ ετέρου την βατότητα της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και τον φωτισμό του χωριού.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις προτάσεις του συνδυασμού του ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων αρμοδιότητας του δήμου, καθώς το θέμα του γιατρού είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, ενώ ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον νέο νόμο “Κλεισθένης”.

Ωστόσο, ο Β. Τζαμουράνης επισήμανε ότι ύστερα από συνεργασία του δήμου με την 6η ΥΠΕ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη γιατρού μέσω εβδομαδιαίων επισκέψεων από τον αγροτικό γιατρό γειτονικής κοινότητας. Οσον αφορά τα ρέματα, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος θα μπορούσε να αναλάβει καθαρισμούς και διαπλατύνσεις, συνάπτοντας σχετική προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εξ άλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος και στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” παρέστησαν στα εγκαίνια της 8ης Ανθοκομικής Εκθεσης στο πάρκο σιδηροδρόμων της Καλαμάτας και επισκέφθηκαν περίπτερα εκθετών.

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ο Β. Τζαμουράνης παρακολούθησε την τιμητική εκδήλωση για την καθηγήτρια Νάντια Σερεμετάκη, μιας πολυσχιδούς ακαδημαϊκής προσωπικότητας, με διεθνή αναγνώριση για το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος και στελέχη του συνδυασμού του, παρέστησαν σε εκδήλωση του προέδρου του Ελαιοχωρίου στα Περιβολάκια, στο πλαίσιο της οποίας είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν την εν λόγω τοπική κοινότητα.