Βελίκα: Ενημέρωση για τον διαβήτη από τον Ιατρό – Καθηγητή Παν. Χαλβατσιώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενημέρωση για τον διαβήτη στους κατοίκους της Βελίκες έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:30. Ο κ. Χαλβατσιώτης πήγε στην Βελίκα, μετά από πρόσκληση του κυρίου Βασίλειου Δραγκιώτη και υποψηφίου Προέδρου της τοπικής κοινότητας Βελίκας.

Ο διαβήτης τείνει να αποτελέσει μια σύγχρονη μάστιγα και έναν ύπουλο εχθρό της υγείας μας. Αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και σχετίζεται με την παχυσαρκία. Αφορά σχεδόν τον ένα στους 10 συμπατριώτες μας και η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει, ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 75, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του ένα στους 4 συμπολίτες μας. Η πρόληψή λοιπόν του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Αναμένεται για την Ελλάδα μας το πρόβλημα να γίνει οξύτερο σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες και τούτο διότι τα παιδιά μας κατέχουν δυστυχώς τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών κρατών.

Τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο τ. Δήμαρχος Πεταλιδίου και ιατρός κ. Γεώργιος Στραβόλαιμος. Κατά την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Η επόμενη εκδήλωση μετά από πρόσκληση του Κοινοτάρχη Αριστείδη Ηλιόπουλου και του τοπικού Συλλόγου Γυναικών έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:00 πμ μετά την Θεία Λειτουργία στο Δώριο του Δήμου Οιχαλίας στο Πολιτιστικό Κέντρο.