Βροχές και αφρικανική σκόνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά της χώρας με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στο Ιόνιο αναμένονται την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην πρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι θα είναι νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα υπόλοιπα θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά νοτίων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.