Γιαννόπουλος: “Καμία εκδούλευση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στους δικαιωθέντες συμβασιούχους”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
“Καμία εκδούλευση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στους δικαιωθέντες συμβασιούχους”
Είναι, τουλάχιστον, προκλητικό και προσβλητικό να θέλει ο Δήμαρχος Τριφυλίας να παρουσιαστεί ως ο κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος ο οποίος λύνει το πρόβλημα απασχόλησης στους έντεκα (11) εργαζόμενους επί συμβάσει του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, που δικαιώθηκαν με την αριθ.52/2012 απόφαση Μονοµελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, όταν ακριβώς είναι ο ίδιος που προκάλεσε το πρόβλημα, επί δύο και πλέον χρόνια, με την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο η οποία ήταν δική του επιλογή κι απόφαση, την οποία και ψήφισαν ΜΟΝΟ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής του στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας τον Ιούλιο του 2015 και όταν, επίσης, ΜΟΝΟ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης Κατσίβελα ψήφισαν τον Απρίλιου του 2017 αποφάσεις για ορισμό δικηγόρου και συμβολαιογράφου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης.
Όταν η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα επέβαλε την απόφαση αυτή, για αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της αποφάσεως του Πρωτοδικείου που δικαίωσε τους συμβασιούχους, δήλωσα ότι: “Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγινε γνωστή στην Κυπαρισσία τις προηγούμενες μέρες η άκρατη κοινωνική αναλγησία της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Η κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν ΜΟΝΟ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης του Δημάρχου κ. Π. Κατσίβελα, και την οποία, προς τιμή του, καταψήφισε ο Επικεφαλής του Συνδυασμού μας “Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ”, κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, για εξουσιοδότηση δικηγόρου με εντολή και πληρεξουσιότητα όπως συντάξει αίτηση αναίρεσης κατά της αριθ.52/2012 αποφάσεως Μονοµελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε έντεκα (11) εργαζόμενους επί συμβάσει του τέως Δήμου Κυπαρισσίας και καταθέσει αυτή την αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου, αποτελεί πραγματικά όνειδος.
Εγγράφεται, δε, στην ιστορική διαδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τριφυλία με τα μελανότερα χρώματα”. Τότε είχα ρωτήσει: “Με ποια λογική, λοιπόν, με ποια νομική θεώρηση, με ποιο πολιτικό και ηθικό ανάστημα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, στρέφεται εναντίον της ζωής, της οικογενειακής κατάστασης, της προσωπικότητας και της εργασίας των έντεκα (11) συμβασιούχων του τέως Δήμου Κυπαρισσίας που δικαιώθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας;” και κάλεσα δημόσια τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Π. Κατσίβελα, για λόγους ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, ηθικούς, εργασιακούς, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας αλλά και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας, να ανακαλέσουν πάραυτα την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, σε βάρος των έντεκα (11) εργαζομένων επί συμβάσει στον τέως Δήμο Κυπαρισσίας.
Ο κ. Κατσίβελας επί δύο και πλέον χρόνια όχι μόνο δεν έδειξε κατανόηση και σύνεση, όχι μόνο δεν ακολούθησε τις προτροπές της ΚΕΔΕ και τα παραδείγματα όλων των άλλων συναδέλφων του Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα, αλλά αντίθετα ακόμα και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, δημόσια, είχε στραφεί εναντίον των συμβασιούχων που είχαν δικαιωθεί στο Πρωτοδικείο προσβάλλοντάς τους. Να μην ξεχνά όσα έχει πει επειδή είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και στα τοπικά ΜΜΕ. Να μην ξεχνά τι είχε πει στους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Να μην ξεχνά πως τους συμπεριφερόταν. Να μην ξεχνά ότι δεν τους δεχόταν σε ακρόαση που οι ίδιοι ζήτησαν πολλές φορές. Ούτε καν που απάντησε σε αίτησή τους, από τις 22 Ιανουαρίου 2017, την οποία επίσης δεν έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε υποχρέωση. Ούτε όμως και στη δεύτερη αίτησή τους, που δημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες στις αρχές Οκτωβρίου, απάντησε εγγράφως. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη κανενός ανθρώπου και κυρίως των  συμβασιούχων του τέως Δήμου Κυπαρισσίας και των οικογενειών τους.
Εκείνοι ξέρουν τι πέρασαν αυτά τα χρόνια που ο κ. Κατσίβελας και η Δημοτική Παράταξη της Συμπολίτευσης αρνούνταν πεισματικά και με θράσος να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να παραιτηθεί ο Δήμος Τριφυλίας από ένδικα μέσα. Αντί αυτού ο κ. Κατσίβελας αποφάσισε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σε βάρος τους. Καμία εκδούλευση, κανένα ψεύτικο χασκόγελο και δήθεν τρυφερό αγκάλιασμα της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα στους δικαιωθέντες συμβασιούχους δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια. Επί δύο και πλέον χρόνια ο κ. Κατσίβελας και η Δημοτική του Αρχή στράφηκαν άδικα, αναίτια, προσβλητικά εναντίον τους. Η οβιδιακή μεταμόρφωση και η κυβίσθηση της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα, μετά το σάλο, τη γενικευμένη κοινωνική αντίδραση και την πίεση των συμβασιούχων, ευτυχώς είναι για καλό! Τη χαιρετίζω!
Μόνο που κάνει μεγάλο θόρυβο η πρόσκρουση στην πραγματικότητα, την οποία αρνούνταν με έωλα και σαθρά επιχειρήματα προσβάλλοντας τους συμβασιούχους επί δύο και πλέον χρόνια, και ο θόρυβος της πρόσκρουσης γίνεται εκκωφαντικός από την αλήθεια των γεγονότων. Πεισματικά αρνούνταν να υλοποιήσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαίωσε τους συμβασιούχους. Όσα είπε ο κ. Κατσίβελας για τους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 7 Απριλίου 2017 είναι προσβλητικά και αναδεικνύουν τον κόλαφο που υπέστη από τις εξελίξεις στις οποίες σύρθηκε! Με ποιο πολιτικό και ηθικό ανάστημα, λοιπόν, επιχειρούν να πουλήσουν “υποχρέωση” και εκδούλευση στους συμβασιούχους;
Γιατί έπρεπε να περάσουν δύο και πλέον χρόνια και να κάνουν και δεύτερη αίτηση οι συμβασιούχοι στην οποία αναφέρουν και πρόσφατη αντίστοιχη απόφαση παραίτησης από ένδικα μέσα του Δήμου Καλαμάτας, για να πράξει το αυτονόητο – που σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζητούσε από τον Ιούλιο του 2015 –  η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα; Πλέον, άμεσα, στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να τεθεί ενώπιον του Σώματος η επιστολή των συμβασιούχων της 2ας Οκτωβρίου, άμεσα πρέπει να ληφθεί απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης της Ο.Ε., να ληφθεί απόφαση παραίτησης από ένδικα μέσα και να ληφθούν στα Όργανα του Δήμου οι απαιτούμενες αποφάσεις για τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων.
Συγχαρητήρια στους συμβασιούχους για το κουράγιο τους και τη δύναμη με την οποία απαίτησαν την υλοποίηση της δικαίωσής τους, απέναντι στην αναλγησία της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα και με το καλό και συντομότατα να πιάσουν δουλειά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Τριφυλίας και τους συμπατριώτες μας και, παράλληλα, να φτιάξει η ζωή τους ακόμη καλύτερα με τις οικογένειές τους.
 
 
Σωτήρης Γιαννόπουλος

 

Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Κυπαρισσίας