Γιώργος Δημητρούλιας: Απάντηση στη λάσπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αν το ήξερα ότι η πολιτική έχει τόση βρωμιά δεν πρόκειται να ασχολούμουν ποτέ, αλλά αφενός τώρα είναι πολύ αργά και αφετέρου κάποια πράγματα είναι καιρός να μπούνε επιτέλους στην θέση τους. Το τελευταίο μου σχόλιο με την ανάλογη φωτογραφία του κυρίου Νίκα με τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά πίνοντας ούζα μία ημέρα πριν τις δημοτικές εκλογές φαίνεται ότι πείραξε κάποιους.
«Μη μου τους κύκλους τάραττε».

Οι κύριοι αυτοί ενώ ειρωνευόντουσαν κάποιους με υποδεκάμετρο, γλίστρησαν στα σάλια τους για να πουλήσουν εκδούλευση στο μεσο-κεντρο-ακρο-δεξιό νεοφιλελεύθερο αφεντικό τους και ενώ για καιρό έχουν αποκλείσει τη φωνή μου από τα μέσα που έχουν (μήπως έτσι τους έχουν διατάξει;), βρήκαν το χρόνο για να σχολιάσουν την τελευταία μου δημοσίευση. Δεν θα ασχολιόμουν μαζί τους αν δεν ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια ουσιώδη ζητήματα.
Μια πολιτική υπέρ του Δήμου.

Το πρώτο ψέμα είναι ότι στο σχόλιο κάποιου αφήνει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ζητήσω βοήθεια από παλαιό μνημονιακό δεξιό πολιτικό για να βγω δήμαρχος. Ο λαός όμως λέει ότι γελάει καλύτερα ο τελευταίος γιατί την πρώτη πλειοψηφική μου ψήφο την έδωσα στον Γιώργο Φερετζάκη ο οποίος εκλέχτηκε για Συμπαραστάτης του Δημότη και εκτός από νομικός είναι συγγραφέας πολλών νομικών μελετών με εξαίρετο βιογραφικό και λίγο με ενδιέφερε αν τον πρότεινε η παράταξη του κυρίου Νίκα γιατί κοίταξα τα συμφέροντα των δημοτών. Οι άλλες υποψηφιότητες δε, ήταν δυο τελειόφοιτα κοριτσάκια που έβλεπαν τον Δήμο σαν μέσο βιοπορισμού και το ένα ήταν πολιτική επιλογή του παλαιού μνημονιακού πολιτικού αφού την μοναδική ψήφο την πήρε από πολιτική του φίλη. Η δεύτερη ψήφος μου για να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία ήταν για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου της Μαύρης Θύελλας, της ομάδας της πόλης μας και της κατασκευής του κέντρου υγείας στο παλαιό νοσοκομείο που έχει ανάγκη η πόλη μας και ειδικά οι άποροι και οι ηλικιωμένοι.
Τους χάλασα την πολιτική σούπα.

Εδώ φθάνουμε και στην ουσία του θέματος που είναι η πολιτική τοποθέτησή μας στο άκρο της δεξιάς δηλαδή στο περιθώριο. Οι κύριοι αυτοί που το παίζουν «δημοκρατικοί» αλλά είναι οι χειρότεροι σταλινοφασίστες παραβλέπουν ένα απλό γεγονός ότι σε πολλά θέματα έχω συμπορευθεί με όλες τις παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε πλείστα θέματα. Πιο αναλυτικά έχω ψηφίσει υπέρ του τμήματος του προϋπολογισμού που αναφέρεται στο να αποδοθούν οι αμοιβές στους εργαζόμενους στον Δήμο όπως και σε άλλα αναγκαία έργα, έχω υιοθετήσει πολλές από τις θέσεις της παράταξης του κυρίου Μάκαρη όπως στην ανακύκλωση, την πολυφωνία στον Δήμο, κ.α., στέκομαι δίπλα στην Λαϊκή Συσπείρωση σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, έχω υπερψηφίσει προτάσεις του κυρίου Μπρεδήμα ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ιστορίας της πόλης μας αλλά και έχω υπερψηφίσει προτάσεις πάνω σε γεωτεχνικά ζητήματα του κυρίου Αντωνόπουλου αφού είναι Καθηγητής Γεωλογίας. Τι να κάνουμε, δεν είμαι ούτε ξερόλας ούτε παντογνώστης.
Η Γαλάζια Νύκτα που έρχεται.

Οι νενέκοι τουρκόφρονες της Εθνικής μας Επανάστασης, που έγιναν μετά τοποτηρητές (βλέπε ρουφιάνοι) των άγγλων και μεταπολεμικά των αμερικάνων είναι σήμερα τα όργανα της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης. Μεταπολεμικά η Ελλάδα διοικήθηκε από τρεις οικογένειες που μας έφτασαν στον πάτο και έρχονται τώρα να μας σώσουν. Στη μία από αυτές είναι στενός πολιτικός φίλος και άξιος μαθητής ο δήμαρχός μας κύριος Νίκας. Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας δηλαδή εκεί που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και να τα βγάλουμε όλα στο σφυρί. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν γίνει πρωθυπουργός ο, πολιτικός φίλος του κυρίου Νίκα, Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε θα γίνει πραγματικότητα η Γαλάζια Νύκτα δηλαδή να πάμε στην θάλασσα αλλά όχι για μπάνιο αλλά για να πιάσουμε κανένα ψάρι για να φάμε γιατί τα όργανα του διεθνούς κεφαλαίου θα τα έχουν ξεπουλήσει όλα στους τοκογλύφους.
Τι νόημα έχει λοιπόν σήμερα η Δεξιά και η Αριστερά στην πολιτική; Μάλλον πρέπει με αυτούς τους δύο όρους να ασχοληθούν οι ιστορικοί και όχι οι πολιτικοί. Θα μπορούσα να γράψω πάνω σε αυτό πολλά πράγματα αλλά αυτό ξεφεύγει από τα όρια ενός δελτίου τύπου.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση