Γιώργος Δημητρούλιας: Το νόμιμο είναι είναι πάντα και ηθικό;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο δήμαρχός μας κύριος Νίκας μάλλον θεωρεί τα πάντα ότι είναι σαν τα λουλούδια που αναφύονται στις γλάστρες του μπαλκονιού του που περιμένουν τα πάντα από αυτόν. Έτσι βλέπει τον σοβαρό αντίλογο της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν εκείνα τα αγριόχορτα που πρέπει να ξεριζωθούν προκειμένου να επικρατήσει η τάξη που επιδιώκει. Αυτό κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση η οποία απεχώρησε από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και με χαροποίησε το γεγονός ότι και άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης υιοθέτησε την πάγια θέση μου για δημόσια προβολή των συνεδριάσεων ζωντανά μέσω διαδικτύου, θα προσέθετα.

Ένας businessman της πολιτικής.

Επειδή η παράταξη την οποία εκπροσωπώ εκτός από το να αναδεικνύει την ξεχωριστή μας Πολιτιστική Ταυτότητα, παλεύει για τα δίκαια των συμπολιτών-συνδημοτών και στέκεται κοντά τους βοηθώντας να βρεθεί λύση, γιατί πολλές φορές τα προβλήματα είναι σύνθετα και απαιτούν μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Το πνεύμα του ανήκειν σε μια Κοινότητα με ξεχωριστή Ταυτότητα δημιουργείται όταν και ο τελευταίος συμπολίτης-συνδημότης μας έχει την βοήθεια από τον Δήμο, ο οποίος γι’ αυτό άλλωστε επιβάλλει τα δημοτικά τέλη. Έτσι και ο δήμαρχος που εκλέγεται από τους δημότες και πρέπει να τους εκπροσωπεί όλους είναι υπεύθυνος για το σύνολο και όχι για μια μόνο μερίδα πολιτών ή να βλέπει τον Δήμο σαν επιχείρηση όπως ο businessman.
Η ατυχία είναι όπως η τύχη, έρχεται χωρίς να το περιμένεις.
Η περιοχή της Φυτειάς στην Καλαμάτα ανέκαθεν κατοικείτο από ανθρώπους του μόχθου, βιοπαλαιστές, που αγωνίζονταν καθημερινά για το μεροκάματο. Ξαφνικά γίνεται μετά από περίπου εκατό χρόνια η διάνοιξη της Βασιλέως Γεωργίου αφού είχε σχεδιαστεί η χάραξη το 1905 (για να γίνουν τα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ άραγε;).
Όλα καλά και άγια θα έλεγε κάποιος αφού ο δήμαρχος κάνει έργα, έλα όμως που μια φτωχική οικογένεια βιοπαλαιστών της περιοχής που δεν χρωστούσε προηγουμένως τίποτε στον Δήμο βρίσκεται χρεωμένη με 210.000 ευρώ υπεραξία και όχι μόνο πήραν τη γη τους για την διάνοιξη του δρόμου αλλά πρόσφατα τους ήρθε και χαρτί κατάσχεσης από τον Δήμο Καλαμάτας. Αυτή είναι και η μοναδική τους κατοικία και όπως καταλαβαίνετε αύριο αν ολοκληρωθεί η κατάσχεση θα βρεθούν στον δρόμο. Αν δε, θελήσουν να την πουλήσουν για να ξεχρεώσουν δεν υπάρχει αγοραστής γιατί οι τιμές έχουν μειωθεί. Σε αυτήν την τραγική κατάσταση σίγουρα βρίσκονται και άλλοι συμπολίτες μας συνδημότες μας της Φυτειάς.
Η επισήμανση του προβλήματος.
Από τον πρώτο καιρό που άρχισε η θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση και πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαβούλευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς. Η απάντηση, κάθε φορά που έθιγα το πρόβλημα, ήταν μια υπεκφυγή από το πρόβλημα σε συνδυασμό με ένα καιροπέταγμα μέχρι που ήρθε το χαρτί από τον Δήμο Καλαμάτας για αναγκαστική κατάσχεση. Υποβίβασε δηλαδή ο δήμαρχός μας τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες μαζί με τους καταχραστές της δημόσιας περιουσίας.
Ο Αριστοτέλης είχε υποστηρίξει ότι «αρχή άνδρα δείξαι» δηλαδή ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου εμφανίζεται κατά την διαχείριση αξιωμάτων. Σε αυτήν την περίπτωση ο δήμαρχός μας κύριος Νίκας δεν αδιαφορεί στο σημαντικό, ιδιαίτερο πρόβλημα μιας μερίδας συμπολιτών-συνδημοτών μας;

«Ήθος ανθρώπου δαίμων»
Δηλαδή: ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του.
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση