Δήλωση Δημάρχου Καλαμάτας για την ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, για την ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες που σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, ανοιχτά της Πύλου, ανέφερε:

«Θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου, όταν σκάφος στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός αλλοδαπών, ναυάγησε.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων Αρχών. Ως Δήμος Καλαμάτας συντρέξαμε την προσπάθεια όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διάσωση, δημιουργώντας χώρους υποδοχής στο λιμάνι της πόλης για τους διασωθέντες, προσφέροντάς τους φιλοξενία, φαγητό, νερό και ρουχισμό σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, τον Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.ά.

Όσοι από τους διασωθέντες χρειάζονται ιατρική περίθαλψη οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα γειτονικά Νοσοκομεία, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του για να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και θα πράξουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».