Δήλωση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Η μέρα αυτή που ξημέρωσε σήμερα, έμελλε να φέρει το μαύρο χρώμα της απόγνωσης, όχι μόνο για την Μεσσηνία, αλλά για όλο τον κόσμο. Το ναυάγιο που έγινε σχεδόν 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Οινουσσών Νήσων, σε διεθνή χωρικά ύδατα ενεργοποίησε τις διεθνείς συνθήκες για την έρευνα και τη διάσωση των θυμάτων. Η χώρα ανέλαβε την αρμοδιότητα που προβλέπεται, αλλά το ναυάγιο έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είναι πρωτοφανούς μεγέθους, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Μεσογείου.

Γίναμε άθελά μας μάρτυρες σε μια ανείπωτη τραγωδία, σε ένα δράμα βγαλμένο από τα Ομηρικά έπη. Νεκροί και αγνοούμενοι – όπως ενημερωνόμαστε από τους υπευθύνους του Λιμενικού, θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Σε στιγμές σαν και τούτη, τα λόγια περιττεύουν και ο νους μουδιάζει μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, μπροστά σε μια τόσο σκληρή μοίρα που επιβλήθηκε στους άτυχους συνανθρώπους μας. ‘Ηθελαν μια καλύτερη ζωή και τη διεκδίκησαν, όπως μπορούσαν. Λυπάμαι πάρα πολύ, ελπίζω τουλάχιστον να γίνουν καλά όλα τα άτομα που επέζησαν, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που αυτή τη στιγμή θρηνούν”.