Δήμος Καλαμάτας: Επισκευή στα κτήρια των Δημοτικών Σχολείων Άνω και Κάτω Άμφειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόφαση που ελήφθη από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση οι επισκευές στα κτήρια των Δημοτικών Σχολείων Άνω και Κάτω Άμφειας Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε η διακήρυξη, τα οικονομικά και συμβατικά τεύχη για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΑΜΦΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 187.400,00 € και εξουσιοδοτήθηκε για τις σχετικές διαδικασίες ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Θανάσης Γιάνναρης.

Για την εν λόγω εξέλιξη είχε ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες σε συνάντηση που είχε στον Οργανισμό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το έργο επισκευής των Δημοτικών Σχολείων στην Άνω και Κάτω Άμφεια διεκδίκησε με μεγάλη επιμονή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Μαλαπάνης, ενώ προσωπικό ενδιαφέρον υπήρξε και από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά άλλα θέματα του Δήμου Καλαμάτας που συνδέονται με τις «Κτιριακές Υποδομές», ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στον Οργανισμό, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των υπό εκπόνηση μελετών για το νέο κτήριο του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και για το σημαντικό έργο που αφορά στις μονώσεις και τα στατικά στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να λάβει απόφαση ένταξης. Τέλος γρήγορα κινούνται οι διαδικασίες για το έργο ψύξης – θέρμανσης στο κλειστό της Τέντας, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Οργανισμός. Εκτιμάται ότι για το εν λόγω έργο θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

*φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Δημάρχου στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” με τον Πρόεδρο Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη.