Δήμος Καλαμάτας: Όμορφες εκδηλώσεις στις Κοινότητες για τη φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Κοινότητες του Δήμου, την Παρασκευή 10 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Στις εκδηλώσεις παρέστη, δίνοντας και παίρνοντας ευχές ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε μουσικά τις γιορτές που επιμελήθηκαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους και τη στήριξη του Δήμου.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, φωταγωγήθηκαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα στο Αριοχώρι και τον Άρι.

Στο Αριοχώρι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε στις 18:30, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ενώ από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο προσφέρθηκαν γλυκά σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ακολούθως στις 19:00, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Άρι, με την ατμόσφαιρα έντονα γιορτινή και την παρουσία αρκετού κόσμου, κυρίως παιδιών. Υπήρξαν κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Σύλλογο Κυριών Άριος, ενώ ο Αϊ-Βασίλης μοίρασε δώρα και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά. Εντυπωσιακά και τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν της φωταγώγησης του δέντρου.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, φωταγωγήθηκαν Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις Κοινότητες Σπερχογείας, Θουρίας και Αρφαρών.

Αρχικά στη Σπερχογεία οι μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τα τραγούδια των παιδιών της περιοχής δημιούργησαν μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού, την εμφάνισή του έκανε ο Αϊ-Βασίλης! Κεράσματα υπήρξαν από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Λίγη ώρα αργότερα, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Θουρίας, με ανταλλαγή ευχών, ενώ ο Αϊ-Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Με πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καλαμάτας και Αρφαρών καθώς και χορωδίας, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Αρφαρά. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, με τους Συλλόγους της περιοχής να προσφέρουν κεράσματα και λιχουδιές και τον Αϊ-Βασίλη να φωτογραφίζεται με μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τέλος σημειώνεται ότι την Παρασκευή, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, σε μια λιτή εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. αλλά και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας.