Δήμος Μεσσήνης: Έτοιμα τα σχολεία για την επαναλειτουργία τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, προέβη εγκαίρως στις απαιτούμενες ενέργειες υιοθέτησης προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19) στους εν λόγω χώρους.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε προμήθεια και διανομή στις 11 σχολικές δομές αντισηπτικών και μασκών, ενόψει της σταδιακής επαναλειτουργίας της Γ΄ τάξης του Λυκείου την  Δευτέρα 11 Μαΐου και της Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου και των Γυμνασίων στις 18 του μήνα.

Ο Δήμος Μεσσήνης, επιμελήθηκε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την προμήθεια ειδικών στολών, μασκών και γαντιών για τις καθαρίστριες των σχολείων που θα εργάζονται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να απολυμαίνουν τους χώρους καθ’ υπόδειξη της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε καθαρισμό και απολυμάνσεις στα προαύλια των σχολείων.
Επίσης, διένειμε εγκαίρως τάμπλετ -κατόπιν συνεννόησης με τις διευθύνσεις των σχολείων τους- σε μαθητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν προκειμένου να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την ηλεκτρονική διδασκαλία.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για την απόκτηση των τάμπλετ καθώς και η δωρεά 1.000 μασκών που διατέθηκαν για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, αντισηπτικά για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων απέστειλε και το Υπουργείο Παιδείας.