Δήμος Μεσσήνης: Βελτίωση οδοποιίας μέσω του “Αντώνης Τρίτσης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μεσσήνης» με ποσό χρηματοδότησης 3.957.200 ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) του Υπ. Εσωτερικών. Το έργο που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», αφορά σε εργασίες βελτίωσης υφιστάμενων αγροτικών οδών του Δήμου Μεσσήνης συνολικού μήκους 42 χλμ.

Συγκεκριμένα προβλέπονται βελτιώσεις αγροτικών δρόμων μέσω τσιμεντοστρώσεων σε επιλεγμένα σημεία περίπου 33 χλμ. και ασφαλτοστρώσεις επιλεγμένων αγροτικών δρόμων περίπου 9 χλμ.

Η Δημοτική Αρχή σε άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εκπόνησαν έγκαιρα ένα σύνολο μελετών προκειμένου να ενταχθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο. Τα δε σημεία παρεμβάσεων έχουν υποδειχθεί σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και είναι αυτά στα οποία κάθε χρόνο παρουσιάζονται προβλήματα πρόσβασης. Εργασίες θα γίνουν σε κάθε Τοπική Κοινότητα, έτσι ώστε η συνολική παρέμβαση να έχει διττή ωφέλεια: αφενός μεν να βελτιώσει την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους και αφετέρου ο Δήμος να εξοικονομήσει πόρους από την ετήσια συντήρηση αυτών των σημείων.

«Έτσι ικανοποιούμε μία βασική προεκλογική μας δέσμευση, να παρέμβουμε δυναμικά επιλύοντας διαχρονικά προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία της αγροτικής οδοποιίας σε έναν δήμο όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των δημοτών μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.