Δήμος Μεσσήνης: Δόθηκε προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο ανακαινισμένο πλέον Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την πρώτη προπόνηση η Εθνική ομάδα παμπαίδων Μπάσκετ, η οποία θα συμμετάσχει στο Διεθνές Τουρνουά που ξεκινάει την Τετάρτη 28 του μήνα.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο Κλειστό Γυμναστήριο και η παράδοσή του προς χρήση συμπίπτει με την ευτυχή συγκυρία της διεξαγωγής του Διεθνούς Τουρνουά. Έτσι η έναρξη λειτουργίας του εγκαινιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιτυγχάνοντας τον αρχικό στόχο της Δημοτικής Αρχής για την προσέλκυση αθλητών υψηλού επιπέδου σε έναν χώρο λειτουργικό και ασφαλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ριζική ανακαίνιση του Κλειστού, τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 180.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του χώρου.

Ειδικότερα οι επισκευές που έγιναν είναι οι εξής: μόνωση της οροφής για τη στεγανότητα του κτιρίου, αντικατάσταση μέρους του παρκέ (και βαφή του στο σύνολο), τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, αντικατάσταση των μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA, τοποθέτηση νέου συστήματος παροχής ζεστού νερού (θερμοσίφωνας, boiler, κ.λπ.), βαφές εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, αναβάθμιση των WC και τέλος τοποθέτηση νέων οργάνων και αναβάθμιση των παλιών στην αίθουσα βαρών.

«Παραδώσαμε στους αθλητές ένα Κλειστό Γυμναστήριο κόσμημα, που θα αξιοποιήσουν οι ομάδες για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Έγινε ένα ακόμα βήμα στην παροχή αθλητικών χώρων με προδιαγραφές και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με την παράδοση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης, καθώς και ανακαινίσεις σε μικρότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια του Δήμου μας. Σκοπός μας να δώσουμε ευκαιρίες ατομικής και ομαδικής άθλησης στους δημότες μας σε λειτουργικά και ασφαλή γήπεδα και να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό κάνοντας τη Μεσσήνη σημείο  αναφοράς για την πραγματοποίηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.