Δήμος Μεσσήνης: Νέα Εταιρική Ταυτότητα για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Μεσσήνης από το 2012 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει με όραμα και ενθουσιασμό να εξελίσσει το «Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη. Η ένταξή του στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχυροποιεί τον θεσμό και εδραιώνει τη διοργάνωσή του τα επόμενα χρόνια, ενώ η ευρεία αναγνωρισιμότητά του και η συμμετοχή σχολικών ή θεατρικών ομάδων από άλλες χώρες, τον κατατάσσει στις εκδηλώσεις διεθνούς χαρακτήρα.

Με κύριο σκοπό την εκπλήρωση ενός ιδανικού που θέλει τον αρχαιολογικό χώρο της  «Αρχαίας Μεσσήνης» να αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνές περιβάλλον για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, μεταδίδουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έναν πυρήνα αξιών που χαρακτηρίζουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, δημιουργεί μία  σύγχρονη ταυτότητα επικοινωνίας, ένα στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης και εδραίωσης του θεσμού, έτσι ώστε να αναδεχθεί ως «κορυφαίος» σε πανελλαδικό επίπεδο, επεκτείνοντας την αναγνωρισιμότητά του και ενισχύοντας την ποιότητά του.

Ένα πολυδιάστατο ακρόαμα και θέαμα, με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, εμπνευσμένα από την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την τέχνη του τόπου, εκτυλίσσεται στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το νέο λογότυπο και η επικοινωνιακή του ταυτότητα, ενδυναμώνουν το θεσμό, ενσωματώνοντας στοιχεία νεανικότητας, τέχνης, ιστορίας και παιδείας.

Φέτος το 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 13 Μαΐου, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με διεθνείς συμμετοχές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://ancientmessenefestival.messini.gr/