Δήμος Μεσσήνης: Παραλαβή νέων οχημάτων για την υπηρεσία καθαριότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα υπερσύγχρονα οχήματα με τα οποία επιτυγχάνεται ριζική ανανέωση του στόλου καθαριότητας, παρέλαβε ο Δήμος Μεσσήνης. Η Δημοτική Αρχή έδωσε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού επιτεύχθηκε τροποποίηση του σκοπού παλαιότερης αναξιοποίητης χρηματοδότησης.

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.», παρουσίασε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου μας, τις δυνατότητες των νέων οχημάτων. Συγκεκριμένα προμηθευτήκαμε 4 απορριμματοφόρα, ένα σάρωθρο, ένα καδοπλυντήριο, έναν τράκτορα με πρες κοντέινερ και μία πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων βαρέως τύπου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.», κ. Ξευγένης σημείωσε ότι τα μηχανήματα πληρούν όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, είναι αξιόπιστα, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Δήμου για τις επόμενες 10ετίες. Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διεκπεραιωθούν τάχιστα οι διαδικασίες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

«Οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν άψογα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, πραγματοποίησαν διεθνή διαγωνισμό και παραλαβή σήμερα. Με τα οχήματα αυτά, θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας και θα διασφαλίσουμε καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, μας δίνεται η δυνατότητα για μία συνολική αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για έναν Δήμο. Ως Δήμαρχος έχω μεγάλη ευθύνη να βελτιώσω την καθημερινότητα των δημοτών και η ενίσχυση της Υπηρεσίας με τα σύγχρονα οχήματα θα συνεισφέρει στην επίτευξη του σκοπού αυτού, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Στη σημερινή παρουσίαση, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Γαλιάτσος, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας.