Δήμος Μεσσήνης: Συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την ενημέρωση των δημοτών σε ζητήματα στοματικής υγείας, προγραμματίζονται επιστημονικές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα στον Δήμο Μεσσήνης. Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών συζήτησαν κατά της συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Ράλλης και ο ταμίας Άγγελος Τσορφόλιας.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει επιστημονική εκδήλωση στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου στην Αρχαία Μεσσήνη στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αρκαδίας και Ηλείας με κεντρικό ομιλητή τον Μεσσήνιο διεθνούς φήμης καθηγητή Στοματολογίας Γεώργιο Λάσκαρη. Στη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση του κοινού της περιοχής για θέματα
στοματικής υγείας σε συνάρτηση με την γενική υγεία.

Επίσης στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας θα διοργανωθεί ημερίδα στα τέλη Μαΐου με θέμα: «Η στοματική υγεία. Η στοματική υγεία σε συνάρτηση με τη γενική υγεία. Ενημέρωση για τον εθελοντισμό του μυελού των οστών».

Τέλος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας προσανατολίζεται στην διοργάνωση ημερίδας για την αθλητική οδοντιατρική το φθινόπωρο, αφιερωμένη στον οδοντίατρο συμπατριώτη μας Σταύρο Άραπογλου που έφυγε νωρίς από τη ζωή.

«Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος δεν περιορίζεται στην Καλαμάτα αλλά στοχεύει σε συνεργασίες σε όλη την Μεσσηνία. Ξεκινάμε μία συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης με τη διοργάνωση της επιστημονικής διημερίδας στην Αρχαία Μεσσήνη και συζητάμε και άλλες εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη στοματική υγεία», δήλωσε η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας: «Η συνεργασία μας με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας στοχεύει στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών σε ότι αφορά στη στοματική υγεία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής υγείας».