Δήμος Μεσσήνης: Υπεγράφη η σύμβαση για «Άρση επικινδυνότητας σε κατολισθέντα τμήματα στις Τ.Κ. Ζερμπισίων και Ανδρούσας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και της εκπροσώπου της εταιρείας «ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. Κατασκευής Ιδιωτικών και Λοιπών Τεχνικών Έργων» Σταυρούλας Μιγαδερού, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Άρση επικινδυνότητας σε κατολισθέντα τμήματα δημοτικών οδών στις Τ.Κ. Ζερμπισίων και Ανδρούσας».

Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου που τόνιζε την αναγκαιότητα της παρέμβασης στα συγκεκριμένα σημεία. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 165.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο από την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης προς τον οικισμό Ζερμπισίων, καθώς και στη θέση Μαύρη Λίμνα Ανδρούσας και στην περιοχή Σουληνάρι Ανδρούσας. Οι εργασίες αφορούν αποκατάσταση σε κατολισθήσεις του πρανούς του δρόμου, οι οποίες σημειώθηκαν εξ’ αιτίας των μεγάλων ποσοτήτων υδάτων τα οποία κατέκλυσαν το οδόστρωμα και προκάλεσαν διαβρώσεις και κατολισθήσεις.

«Με την περάτωση του έργου θα έχουμε ένα ασφαλέστερο και λειτουργικότερο οδικό δίκτυο, σε μία περιοχή που συνδέει τα ορεινά χωριά μας μεταξύ τους και παράλληλα αποτελεί πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.