Δήμος Μεσσήνης: Rapid tests σε τοπικές κοινότητες και drive through test στο Κέντρο Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την τοπική κοινωνία και οικονομία τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού προσπαθεί να στηρίξει ο Δήμος Μεσσήνης. Η ασφαλής ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον Δήμο, επιτάσσει τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για εργάτες γης και παραγωγούς. Η πρόληψη με την έγκαιρη απομόνωση πιθανών κρουσμάτων αποτελεί έτσι βασική προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Μεσσήνης αγόρασε rapid tests προκειμένου να ελεγχθούν κάτοικοι και εποχικοί εργάτες  γης. Ο Δήμος συνεργάζεται με τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μεσσήνης και τον ΕΟΔΥ και η πρωτοβουλία θα αρχίσει να υλοποιείται από την προσεχή Δευτέρα με τη διάθεση από τον Δήμο Μεσσήνης 500 γρήγορων (rapid tests) για ανίχνευση αντιγόνων για τον ιό covid-19 καθώς και αντίστοιχο αριθμό τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα δράσεων ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος, ο  επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το πρόγραμμα ελέγχων έχει ως εξής:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Ανδρούσα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τρίκορφο: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Βαλύρα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 11:30 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Στέρνα: Κοινοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Χατζή: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Πεταλίδι: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Λογγάς: Δημοτικό σχολείο, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Διενέργεια «drive through test» στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Θα γίνεται δηλαδή έλεγχος πολιτών μέσα από το αυτοκίνητό τους με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19.