Δήμος Οιχαλίας: Περισσότερα από 1.200 στρέμματα κάηκαν από τη φωτιά στο Διαβολίτσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου νωρίς το απόγευμα, εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά νότια του Διαβολιτσίου και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω του δυνατού αέρα.

Όλα τα πυροσβεστικά μέσα και μηχανήματα έργου του Δήμου ήταν σε ετοιμότητα και όλα τα πληρώματα ήταν υπό τις οδηγίες υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ντονά και του διοικητή της Πυροσβεστικής. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν βραδιάσει.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν σημαντικά τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και τα ελικόπτερα) που έλαβαν μέρος στην πυρόσβεση και ειδικά τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούσαν δεξαμενές που έχουν τοποθετηθεί στη περιοχή για το σκοπό αυτό και ήταν γεμάτες με νερό. Οι αποστάσεις που διένυαν ήταν πολύ μικρές με αποτέλεσμα τη συνεχή ρίψη νερού. Οι εθελοντές δημότες μας με αυταπάρνηση βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται τώρα που πραγματοποιείται η τελική καταμέτρηση και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών η ζημιά έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.200 στρέμματα που έχουν καεί ολοσχερώς.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών καταθέτουν και δηλώνουν τις ζημιές τους στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά.

Ο Δήμος ήταν σε επιφυλακή από τη πρώτη στιγμή που είχαμε ενημέρωση ότι θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος της φωτιάς ήταν σε κατάσταση σχεδόν συναγερμού. Ο Δήμος μας έχει πλήρη και πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθόλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου και τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει έχουν παρέμβει σε πολλές φωτιές στη περιοχή.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ενεπλάκησαν στην κατάσβεση για την προσπάθεια τους. Από τον κάθε δημότη που εθελοντικά βοηθούσε, τις πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.