Δείτε τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίστηκαν ποτέ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας το πρώτο έλατο στα ανάκτορα του Ναυπλίου. Έκτοτε ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει γίνει σχεδόν μια ιεροτελεστία με τη φαντασία ορισμένες φορές να καλπάζει.

Εντοπίσαμε κάποια από τα πιο «εναλλακτικά» και συγχρόνως περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν υπάρξει πότε…

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλωμένο ξύλο

Το «ανάποδο» δέντρο σε Mall του Παρισιού

Upside down tree in ParisΣπάζοντας την παράδοση, το πολυτελές δέντρο που κρεμάστηκε από την οροφή του παριζιάνικου εμπορικού κέντρου, μοιάζει να ίπταται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Το 25 μέτρων ύψους ανάποδο δέντρο, υπήρξε ένα πρωτότυπο θέαμα, το οποίο κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε

 Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Floating Tree RioΣτη χώρα του καφέ και της Σάμπα, φαίνεται πως ξέρουν καλά πως να γιορτάζουν και να εντυπωσιάζουν. Το ύψους 85 μέτρων τεράστιο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτισμένο από 3.1 εκατομμύρια λαμπάκια, υπήρξε μια περίτρανη απόδειξη.

 Το πιο «ζαχαρένιο» δέντρο στη Σιγκαπούρη

Singapore Candy ChristmasTo συγκεκριμένο δέντρο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένο ζάχαρο, καθώς είναι στολισμένο με εκατοντάδες λαχταριστά ζαχαρωτά και γιγαντιαία γλειφιτζούρια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τουβλάκια… LEGO

Sydney-LEGO-Christmas-Tree-LightsΤα αγαπημένα παιδικά τουβλάκια LEGO που έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών, επιστρατεύτηκαν στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας για να δημιουργηθεί ένα άκρως εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια ομάδα πέντε καλλιτεχνών δούλεψαν πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 10 μέτρων  από 500.000 τουβλάκια!

 Το «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο!

HONDURAS-GUINNESS-HUMAN-CHRISTMAS-TREEΜπορεί να μοιάζει απίστευτο όμως συνέβη κάποτε στην Ονδούρα. 2.945 άτομα συμμετείχαν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό project σχηματίζοντας με τα σώματά τους ένα πανέμορφο «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα, επειδή η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στα διάσημα ρεκόρ Guinness!

Το δέντρο από άμμο, Φλόριντα

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στη Φλόριντα επέλεξαν να φτιάξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αποκλειστικά από άμμο. Χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 600 τόνοι άμμο για να καταφέρουν να φτιάξουν το 10 μέτρων ύψους δέντρο.

Το δέντρο από φανάρια, Αγγλία

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στο Λονδίνο στολίζουν τα φανάρια τους! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από φανάρια, ήταν έμπνευση του Γάλλου γλύπτη Pierre Vivant το 1993. Το 8 μέτρων ύψους δέντρο, αποτελείτο από 75 φανάρια, τα οποία μπορούσαν να χειρίζονται από υπολογιστή.

Πηγή