Δεν θα έχουμε καμία συμμετοχή στην τελετή της χειροτονίας δηλώνουν οι Μανιάτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τις αρχές Ιανουαρίου 2018 κινητοποιηθήκαμε για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, με συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, επισκέψεις στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στον Τοποτηρητή – Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο λόγος που αρθρώσαμε, οι προτάσεις μας προς την ηγεσία της Εκκλησίας ήταν πάντα μέσα στο πνεύμα των Ευαγγελίων και αν είχαν γίνει αποδεκτές, θα αναβάθμιζαν την Ιεραρχία της εκκλησίας στην συνείδηση του λαού της.

Στην πορεία αυτή συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία των Μανιατών. Οι λίγοι διαφωνούντες που παρουσιάστηκαν όψιμα, μετά την ημέρα της εκλογής, για ιδιοτελείς δικούς τους λόγους, δεν αποτελούν κανένα μέγεθος. Είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, ο τρόπος αναδείξεως Μητροπολιτών έχει καταντήσει αποκλειστική υπόθεση των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου και των μεταξύ τους αλληλοεξυπηρετήσεων και ισορροπιών και γίνεται ερήμην των τοπικών εκκλησιών – κοινωνιών, παρά το πνεύμα της Χριστιανικής Διδασκαλίας.

Η αλαζονεία της Ιεράς Συνόδου όπως εκφράστηκε από τον Αρχιμανδρίτη – Γραμματέα της προκάλεσε και ερέθισε τους τετρακόσιους (400) και πλέον Μανιάτες που ανέμεναν με ευπρέπεια και αγωνία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έξω από την Μονή Πετράκη στις 7 Φεβρουαρίου 2018, με αποτέλεσμα να μπουν στον προαύλιο χώρο της Μονής και να διαμαρτυρηθούν λεκτικά για τις ύβρεις που δέχτηκαν.

Χαρακτηριστικό της ευπρέπειας που διέκρινε την συγκέντρωση, ήταν τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε για τη στάση μας αυτή, από τους λίγους αστυνομικούς που ήταν εκεί.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Τοποτηρητής – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και η πλειοψηφία των Μητροπολιτών αρνήθηκαν να εισακούσουν τη φωνή και τη θέληση του λαού τους. Παρά τα έγκυρα δημοσκοπικά στοιχεία, καθολικής σχεδόν αποδοχής που τους προσκομίσθηκαν και τον ευγενικό τρόπο που τους ζητήθηκε, όχι  μόνο αρνήθηκαν να στέρξουν στο καθολικό αίτημα, αλλά ο Τοποτηρητής  – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης φρόντισε και να μας παραπλανήσει, όσον αφορά τη στήριξή του στο πρόσωπο του αγαπημένου μας Αρχιμανδρίτη.

Δεν μας άφησαν καμία επιλογή.

Ενημερώνουμε λοιπόν τη Μανιάτικη κοινωνία, ότι μετά το αποτέλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Μάνης, δε θα έχουμε καμία συμμετοχή στην τελετή της χειροτονίας.

Έτσι θέλησε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Τοποτηρητής – Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και η πλειοψηφία των Ιεραρχών.

Καλή αντάμωση…

 

Υ/Γ Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε οργανωσιακοί για να πηγαίνουμε στις εκκλησίες και να ασχημονούμε.

Αυτοί ασχημονούν σε εμάς.

 

Οι στηρίζοντες την υποψηφιότητα του αγαπημένου μας Αρχιμανδρίτη.