Δημιουργούν ένταση για να καλύψουν την κακοδιαχείριση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζεται δυστυχώς η ένταση στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις ίδιες έντονες καταστάσεις που βιώνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντιμετωπίσαμε και χθες για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (15/3/2018).

Πιστεύουμε ότι αυτό, προφανώς, συμβαίνει γιατί αυτοί που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις, μιλάνε στις κάμερες και όχι στα ίδια τα όργανα, θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να πετύχουν επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Αυτό όμως αποβαίνει εις βάρος της επίλυσης των σοβαρών θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και της ουσίας τους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για μία ακόμη φορά, διαπιστώθηκε ο κακός συντονισμός και η κακή διαχείριση της διοίκησης σε μια σειρά από θέματα, που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή:

1. Μεταφορά των μαθητών: Παρά τις απανωτές υποσχέσεις ακόμη δεν είναι έτοιμη η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταφορά στις Περιφερειακές Ενότητες.
Επιπλέον, λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές (από τον Σεπτέμβριο του 2017) των δρομολογίων σε Ταξί και ΚΤΕΛ, σε διαγωνισμό με διαπραγμάτευση οι εκπτώσεις των ενδιαφερομένων περιορίστηκαν στο 1% – 2%, όταν σε αντίστοιχους προηγούμενους διαγωνισμούς η έκπτωση έφτανε το 50%!
2. Εξακολουθούν να έρχονται σοβαρά θέματα στην Οικονομική Επιτροπή προ ημερησίας, με αποτέλεσμα να μην συζητούνται και να μην αντιμετωπίζονται.
3. Συνεχίζονται τα ταξίδια και οι επισκέψεις των αιρετών της Περιφέρειας στο εξωτερικό για τουριστικούς και άλλους σκοπούς, δυστυχώς χωρίς να συμμετέχουν σε αυτά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Για την παράταξη
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
Νίκος Πατσαρίνος