Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου για τον θάνατο 23χρονης στο Ασπρόχωμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Ασπρόχωμα συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της 23χρονης Βασιλικής Λυμπεροπούλου που έχασε την ζωή της στο ύψος του ΟΑΕΔ όταν την παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο, για να διαμαρτυρηθούν έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί πάλι κάτι παρόμοιο στο σημείο.

Κρατώντας την φωτογραφία της αδικοχαμένης Βασιλικής και πλακάτ με συνθήματα που έγραφαν “ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ”  – ” ΖΗΤΟΎΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ” – “ΒΙΚΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ”   πραγματοποίησαν αποκλεισμό του δρόμου.

Χθες η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα όσον αφορά στην τοποθέτηση σηματοδότησης στον εθνικό δρόμο στο ύψος του ΟΑΕΔ.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι παρότι ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση σηματοδοτών και το κόστος θα βαρύνει το Δημοτικό Προϋπολογισμό, με την προϋπόθεση της έγκρισης του έργου από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πάτρα), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη) και του Υπουργείου Υποδομών (Αθήνα).
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη Διοικήτρια ότι η μελέτη για αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.