Δικαίωση για 11 συμβασιούχους του Δήμου Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το κοινωνικό του πρόσωπο με βάση τις πραγματικές πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου απέδειξε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τελειώνει ο Γολγοθάς για 11 συμβασιούχους του Δήμου Τριφυλίας που είχαν δικαιωθεί τελεσίδικα από τα δικαστήρια. Απόφαση της Δημοτικής αρχής είναι τελικά ο Δήμος να μην ασκήσει ένδικα μέσα για την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, όπως έπραξαν κι άλλοι ΟΤΑ με ομόφωνες αποφάσεις τους αξιοποιώντας την σχετική νομοθεσία όπως έχουμε γράψει.
Ουσιαστικά ο Δήμος συμπορεύεται με σύννομες διαδικασίες σε ανάλογες ομόφωνες αποφάσεις που είχαν εκδώσει τόσο ο Καλαμάτας δικαιώνοντας συμβασιούχους που είχαν δικαιωθεί στο παρελθόν, όπως και στους Δήμους Πάτρας, Αθηναίων κι αλλού.
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΥΡΥΘΜΑ Ο Ο.Ε.Υ.
Οι 11 συμβασιούχοι είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας για την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης για την οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς με ρεπορτάζ μας, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες του Δήμου. Μάλιστα το θετικό εκτός από την θετική είδηση αποτελεί το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι καλύπτονται από τον προυπολογισμό χωρίς να ξεπερνούν την δημοσιονομική λογική που διέπει την εργασιακή νομοθεσία μεταξύ αυτοδιοίκησης και υπαλλήλων του Δήμου, ενώ το δεύτερο θετικό μήνυμα είναι ότι δεν επιβαρύνουν σε ποσόστωση τους δημότες.
Ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί με τους 11 συμβασιούχους που δεν χρειάζονται εκπαίδευση καθώς γνωρίζουν αντικείμενο πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Δήμο με εργασιακή εμπειρία μόλις ψηφιστεί ο Προυπολογισμός να αξιοποιηθούν άμεσα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να λειτουργήσει εύρυθμα τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και να καλύψει επαρκώς ανάγκες που είχε για εκπαιδευμένο προσωπικό. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ