«Δρόμοι μπαρουτιού» από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδήλωση με τίτλο «Δρόμοι μπαρουτιού», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου Ακτή Ταΰγετος από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας.

Πρόγραμμα εορτασμού

  • 6.00 μ.μ.: Άφιξη των επισήμων και λοιπών επισκεπτών στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Ακτή Ταΰγετος. Αφή φλόγας, καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού. Χαιρετισμοί από βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους Καλαμάτας, Πόρου και Πύλου-Νέστορος, το διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου, τον πρόεδρο Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας και εκπροσώπους άλλων φορέων
  • 6.30:  Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Φώτιο Καραλή, πρόεδρο Συλλόγου Βουρλιωτών Μικράς Ασίας Αθήνας και αντιπρόεδρο Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας
  • 6.45: Παραλαβή σκυτάλης από μέλη Αθλητικών Συλλόγων για την πραγματοποίηση σκυταλοδρομίας στους Δρόμους Μπαρουτιού, που διάνυσαν οι πρόγονοί μας με τα ζώα τους από τον Αλμυρό έως την Ιερά Μονή Μαρδακίου (περιοχή Νέδουσας Ταϋγέτου)
  • 6.50:  Απονομή τιμητικών επαίνων
  • 7.00: «Από τη Σμύρνη φύγαμε, μπαρούτι φορτωμένοι…». Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια από τα μέλη της ορχήστρας και χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλη. Κείμενα-αφήγηση από τον Τάσο Μπουκουβάλα, χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Βέργας υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μαλτίδη και του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Τσόμπου. Παρουσίαση εκδήλωσης από ερασιτέχνες ηθοποιούς του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (ΜΕΘ) πάνω σε ιδέα και κείμενα Παύλου Κλάδη.
  • 8.00:  Κεράσματα σε όλους τους καλεσμένους, προσφορά και των δύο Συλλόγων.
  • 8.10:  Τέλος εορτασμού.