Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η νέα φάση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών σε Δήμους της χώρας, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στόχος του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα υλοποιηθεί σε 50 Δήμους της χώρας, είναι εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, η ενημέρωση αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

Η κινητή μονάδα μαστογράφου θα επισκεφθεί τις εξής περιοχές:

Καλαμάτα, Μεσσήνη, Πύλος, Αχαΐα, Άργος, Επίδαυρος, Μέγαρα, Σκόπελος, Βόλος, Καρδίτσα, Πύλη Τρικάλων,  Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Γρεβενά,  Νεστόριο, Καστοριά, Εορδαία, Κοζάνη,  Σέρβια-Βελβεντό, Τύρναβος, Λάρισα, Δίον Ολύμπου,  Πύδνα Κολινδρού,   Βέροια,  Έδεσσα,  Σκύδρα,  Θερμαϊκός,  Βόλβη,  Λαγκαδά,  Δέλτα Θεσσαλονίκης,  Σέρρες,  Κάτω Νευροκόπι,  Καβάλα,  Τόπειρος,  Ξάνθη, Κομοτηνή,  Φέρες,  Σουφλί,  Ορεστιάδα, Πόρος,  Μέθανα,  Αμοργός,  Λέρος, Τήνος, Δίστομο-Αράχοβα, Δελφοί, Λειβαδιά, Μενίδι,  Ασπρόπυργο,   Φυλή.

Τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Απριλίου θα βρίσκεται στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και συγκεκριμένα στο Δημοτικό κατάστημα Γαλατά.

Στις 25 και 26 Απριλίου θα επισκεφθεί το Δήμο Πόρου στο Κτίριο Συγγρού και στις 27 & 28 Απριλίου το Δήμο Επιδαύρου στο Κ.Υ. Λυγουριού.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).