Δωρεά 2 απινιδωτών στη μνήμη του Σωτήρη Νικολακόπουλου (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος, πατέρας του 14χρονου Σωτήρη που έχασε τη ζωή του στο ποδοσφαιρικό τερέν, καθώς και ο Ιωάννης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωπος της ομάδας του «Αίαντα», οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος είπε στους δημοσιογράφους τα εξής, παρουσία του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη:

«Πριν από ένα χρόνο και κάτι, συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός που το γνωρίζετε: ένα παιδί 14 ετών έχασε τη ζωή του στο γήπεδο, αγωνιζόμενο. Ο πατέρας του, εις μνήμην του, προσέφερε δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ώστε – αν είναι δυνατόν – να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το δωρητή και επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αγοράσει κι άλλους απινιδωτές και θα διοργανώσει σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο και Καλαματιανούς καρδιολόγους, με ευθύνη του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη, ώστε σε κάθε χώρο – είτε είναι αθλητικός είτε είναι πολιτιστικός – όπου θα υπάρχει απινιδωτής, να υπάρχει και εξειδικευμένο άτομο, το οποίο θα μπορεί σε ανάλογες περιπτώσεις να παρεμβαίνει άμεσα.
Ο Δήμαρχος προέτρεψε τους γονείς, εφόσον τα παιδιά τους αθλούνται, να τα οδηγούν σε εξονυχιστικό έλεγχο από γιατρό, ώστε να γίνει αντιληπτό κάποιο πρόβλημα που δεν ανιχνεύεται εύκολα και να αποτραπούν θλιβερά περιστατικά στο μέλλον.
Ανέφερε, επίσης, ότι το όνομα του Σωτήρη Νικολακόπουλου θα δοθεί σε έναν αθλητικό χώρο.

DSCN0377_Medium.JPG