Εγκληματική οργάνωση είχε ρημάξει σπίτια στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (27.7.2017) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, ένας (1) 22χρονος, ένας (1) 44χρονος και μία (1) 47χρονη, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 25 ετών, αντίστοιχα, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.12.2016 έως και την 17.7.2017, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Πιστόλι και περίστροφο,
  • πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και
  • αριθμός χαρτονομισμάτων ξένων κρατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.