Εκδηλώσεις στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι καταναλωτές που θα επισκεφτούν τη Κεντρική μας Αγορά αυτό το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα τμήματα του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, αλλά και να απολαύσουν μια πικάντικη Καλαματιανή μακαρονάδα, προσφορά της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος .

Η εκδήλωση με τον τίτλο ‘’Η Βέργα δίνει το ρυθμό..’’ που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πώλησης Βιολογικών Προϊόντων της Κ.Α.Κ, περιλαμβάνει αφ’ ενός μεν χορούς και τραγούδια από τα αντίστοιχα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αφ’ ετέρου δε το σερβίρισμα 2.018 μερίδων μακαρονάδας.
Το χορωδιακό τμήμα υπό της μαέστρου Πόπης Βαζαίου θα τραγουδήσει τα κάλαντα και λαϊκά τραγούδια, η μουσική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πράσινου θα παίξει Ελληνική Λαϊκή μουσική και το χορευτικό του Συλλόγου θα εμφανιστεί με το εφηβικό του τμήμα σε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

2018 Μακαρονάδες

Η καλαματιανή μακαρονάδα θα προσφερθεί στους συμπολίτες μας δωρεάν μαζί με ένα ποτήρι κρασί και θα παρασκευαστεί επιτόπου από τα μέλη – chefs του τοπικού παραρτήματος της λέσχης με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ‘’ΗΛΙΣ παραδοσιακά ζυμαρικά’’.
Τα ζυμαρικά 250 κιλών περίπου αφού βραστούν αλτέντε, στη συνέχεια θα αναμειχθούν στο τηγάνι μπροστά στο κοινό με μια πικάντικη σάλτσα από τοπικά προϊόντα όπως ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, παστό και ελιές, ενώ θα συνοδεύονται και από μια πλούσια στρώση από τριμμένο κεφαλοτύρι.
Τέλος υπενθυμίζεται, ότι κι’ αυτό το Σάββατο όπως και το επόμενο 30 Δεκεμβρίου 2017 θα βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης κοντά στους μικρούς του φίλους, προσφέροντας χαρά- χαμόγελα και μικρά δωράκια.