Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση – 62 συλλήψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) και έ γινε έλεγχος σε επτακόσια ενενήντα οκτώ (798)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα (574) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τρεις (283) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και όχημα και δύο περιπτώσεις απάτης, στην Αργολίδα, δύο περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, στην Αρκαδία και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν κροτίδες, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και χρήματα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (31.3.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα οκτώ (798) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια ογδόντα εννέα (589) ήταν ημεδαποί και διακόσια εννέα (209) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα (574) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) άτομα, από τα οποία εβδομήντα επτά (77) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τα παιδικά αθύρματα.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαπές στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 8.9.2014 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.4.2014 στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 13.10.2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 19.2.2017 στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, που είχαν γίνει την 29.3.2017, στο Ναύπλιο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 48 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες, για απάτη.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 9.1.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 4.2.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 25.3.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 40, 36, 30 και 25 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόπειρα κλοπής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα μία (281) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία.
-102- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία.
-1.540- κροτίδες και το χρηματικό ποσό των -1.100- ευρώ, στη Λακωνία.
Μικροποσότητα ηρωίνης, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.