Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: “Η Πρόληψη σώζει ζωές και περιουσίες”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

• Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ότι ενδεχόμενα στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου να επικρατήσουν στην περιοχή μας ακραία καιρικά φαινόμενα.

• Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά τα φαινόμενα εκδηλωθούν στην περιοχή μας.

• Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την προσωπική του ασφάλεια αλλά και την προστασία της περιουσίας του αλλά και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

– Αντικείμενα κάτω των 25-30 κιλών στα μπαλκόνια θα πρέπει να απομακρυνθούν.

– Αποφεύγουμε τη στάση και στάθμευση των οχημάτων μας κάτω από μεγάλα δέντρα. Τα μεγάλα και γέρικα δέντρα σπάνε πιο εύκολα.

– Απομακρύνουμε από τα μπαλκόνια γλάστρες, ειδικά αυτές που κρέμονται.

– Ελέγχουμε την σωστή λειτουργία των φρεατίων στους δημόσιους δρόμους και χώρους αλλά και την ορθή στήριξη των υδρορροών στα σπίτια και καταστήματα μας. Σε κάθε περίπτωση ξεβουλώνουμε εθελοντικά ότι διαπιστώνουμε ότι δεν είναι σε ορθή λειτουργία.

– Αποφεύγουμε σημεία που πλημμυρίζουν.

– Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την εκδήλωση τον φαινομένων εάν εκδηλωθούν.

– Αποφεύγουμε τις κολόνες της ΔΕΗ και ειδικά αυτές της Μέσης και Υψηλής Τάσης. Σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουμε κομμένα καλώδια.

– Ενημερώνουμε για το σημείο που βρισκόμαστε και τον αναμενόμενο χρόνο παραμονής μας σε αυτόν. Υπάρχει περίπτωση διακοπής των τηλεπικοινωνιών όπως και αντίστοιχα κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να ασφαλίσουν τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν από τυχόν ισχυρό αέρα.

– Στερεώνουμε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουμε αναρτήσει.

– Μαζεύουμε και ασφαλίζουμε τις τέντες των οικιών αλλά και των καταστημάτων μας.

– Μεριμνούμε, ασφαλίζουμε & απομακρύνουμε ότι μπορεί να μεταφέρει ο αέρας και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

– Ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.

– Αποφεύγουμε δραστηριότητες στην θάλασσα και σε παράκτιες περιοχές.

– Δεν κρατάμε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέουμε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

– Αποφεύγουμε να αγγίζουμε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού σε περίπτωση κεραυνών.

– Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η πρόληψη σώζει ζωές αλλά και περιουσίες ανθρώπων

Χρήσιμα Τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης:

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας: 27610 22196

Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας: 27610 62230

Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας: 27610 24051-53