Ενθουσίασε η μουσική συναυλία με Ναπολιτάνικες καντάδες και τραγούδια στη διάλεκτο Γκρίκο χθες βράδυ στη Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια ευχάριστη μουσική συναυλία με Ναπολιτάνικες καντάδες και τραγούδια στη διάλεκτο Γκρίκο του Franco Teodoro Tomasi,, παρακολούθησε χθες βράδυ Παρασκευή 30 Ιουνίου, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα στη Μεσσήνη.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης που κατάγεται από το χωριό Καλημέρα της περιοχής Σαλέντο της Νότιας Ιταλίας, καλωσόρισε το κοινό στα ελληνικά και αναφέρθηκε στην ιστορία του κάθε τραγουδιού που ερμήνευσε.

Για την εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών, το Προξενείο της Ιταλικής Πρεσβείας στη Νότια Πελοπόννησο και τον σύλλογο «Φίλοι Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη», μίλησαν η επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι και η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Λίνα Καμαρινοπούλου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε  τον καλλιτέχνη που με το πρόγραμμά του φέρνει σε επαφή τους δημότες μας με τη γραικάνικη διάλεκτο (ελληνική διάλεκτο που περιλαμβάνει ιταλικά στοιχεία και μιλούν οι Έλληνες της Κάτω και Νότιας Ιταλίας), επισημαίνοντας τους ισχυρούς δεσμούς μας με την περιοχή της Απουλίας και τον γραικάνικο πληθυσμό αλλά και την επιθυμία των δύο περιοχών, να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση. Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο και ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι και κάλεσε όλες και όλους να το παρακολουθήσουν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Γιώργος Στραβόλαιμος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, η κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, εκπρόσωποι των διοργανωτών, φορέων, συλλόγων, κ.ά.