Δήμος Καλαμάτας: Εξειδίκευση σχεδίων οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 συνεδρίασε η Επιτροπή που προβλέπεται από την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και οδηγίες για την σύνταξη ειδικών σχεδίων στα πλαίσια εφαρμογής του αρθ. 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020.

Συμμετείχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Παναγιώτης Παπανικολάου με την Υποδιοικήτρια Σοφία Μπομπόνη, ο Α/Υ΄Γεώργιος Μπαζιωτόπουλος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Πλωτάρχης Σωτήριος Τσούλος Υπολιμενάρχης Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ο ιατρός Γεώργιος Λαφαζάνος, επιστημονικά υπεύθυνος  του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας  και ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, υπεύθυνος ΕΚΑΒ τομέα Καλαμάτας.

Επικεφαλής της Ομάδας έχει ορισθεί ο υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου, Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι για συμβάν που αφορά στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου, υπεύθυνος για την απόφαση της οργανωμένης απομάκρυνσης είναι ο Δήμαρχος μετά από σχετική εισήγηση του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον τόπο της πυρκαγιάς.