Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στη Μεσσηνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων και σε καταστήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 17 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (17.1.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, διότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών και για εμπρησμό , η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2019 έως και την 12.1.2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος και ο 17χρονος μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν νυχτερινές ώρες της ιδίας μέρας για τέλεση κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα και έπειτα τα οδηγούσαν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου τα πυρπολούσαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά:

• δέκα (10) κλοπές-διαρρήξεις και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα,
• τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, τα οποία εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως προκάλεσαν σε αυτά πυρκαγιά και
• τρείς (3) απόπειρες κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, καπνικά προϊόντα, χρυσαφικά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.