Εορτάστηκε η επέτειος “Εξόδου του βρίκιον Άρης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ευλάβεια τελέστηκε σήμερα το πρωί η δοξολογία για την επέτειο της «Εξόδου του βρίκιον Άρης» στον Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος εντός του κάστρου με αθρόα την συμμετοχή του κόσμου και των μαθητών της Πύλου.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον κ. Αγγελόπουλο Πελοπίδα, Αντιναύαρχο και επίτιμο Α’ υπαρχηγό Λ.Σ κάνοντας μια εκτενή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 26η Απριλίου 1825.

Στην συνέχεια ο κόσμος επιβιβάστηκε στις λάντζες και μετέβη στα μνημεία των ηρώων πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού και Χ. Αναγνωσταρά καθώς και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.« Σήμερα είναι μια μεγάλη και ιστορική μέρα για εμάς και τον τόπο μας. Σήμερα τιμάμε την μνήμη των ηρώων που δώσανε την ζωή τους για την ελευθερία αυτού εδώ του τόπου. Των ηρώων που με το σθένος και την ανδρεία τους θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία της Χώρας μας. ΉΡΩΕΣ που πρέπει να γίνουν παράδειγμα για μας και τα παιδιά μας. Μόνο η υπερηφάνεια είναι το συναίσθημα που πρέπει να κυριαρχεί σήμερα στις καρδιές όλων.»