Εορτασμός του Πολιούχου Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ήδη η εμποροπανήγυρη στα Φιλιατρά, με αφορμή τον Εορτασμό του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Χαραλάμπους. Την τιμητική τους έχουν βέβαια οι ψησταριές, που αναστατώνουν τους επισκέπτες με τις μυρωδιές τους και προκαλούν με τις γεύσεις τους, συνοδεία κρασιού, μπύρας και μουσικής.

Οι επισκέπτες θα βρουν κάθε λογής εμπορεύματα καιπροϊόντα που πωλούνται από τους μικροπωλητές, κυρίως ελαφριάς βιοτεχνίας όπως είδη υπόδησης, ένδυσης, είδη υαλοπωλείου, λευκά είδη, μικροεργαλεία, παιχνίδια, χειροποίητα προϊόντα, χαλιά, τάπητες και προϊόντα – εμπορεύματα που παρέχονται από κινητή καντίνα.
Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία της έχει οριστεί έως και την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
7 π.μ. Ορθρος. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
8.30 π.μ. Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.
9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών και σχολείων προ του ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.
10.45 π.μ. Λιτάνευση της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δέηση θα ψαλεί στην κεντρική πλατεία. Τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.
Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου και η Δέηση, θα πραγματοποιηθούν χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου και συνοδεία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου και του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.
ΓΙΑΝ .ΜΠ.