Επίθεση ενόπλων σε τζαμί στο βόρειο Σινά – 235 ΝΕΚΡΟΙ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στους 235 έχουν φτάσει οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση ενόπλων σε τζαμί στο βόρειο Σινά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Αιγύπτου, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. Πρόκειται για μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις κατά πολιτών της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το MENA, οι τραυματίες φτάνουν τους 125. Αυτόπτεις μάρτυρες αναφέρουν ότι ένοπλοι εισέβαλαν στο τζαμί Αλ Ροντά δυτικά της πόλης Αρίς και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των πιστών, αφού είχε προηγηθεί έκρηξη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το γραφείο του προέδρου της Αιγύπτου, ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι. Πηγές του υπουργείο υγείας της χώρας που επικαλείται η εφημερίδα Αλ Αχράμ, αναφέρουν ότι στο σημείο εστάλησαν 30 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τραυματίες.
Ο πρόεδρος της χώρας Αλ Σίσι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το συμβουλίου ασφαλείας προκειμένου να αποφασίσουν την αντίδραση της χώρας απέναντι στο χτύπημα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου είναι αντιμέτωπες με ισλαμιστές αντάρτες στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους μετά την απομάκρυνση από την εξουσία του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.