Επίθεση Τατούλη σε Πολάκη: Μιλά για «Μαυρογιαλούρους» και «κουμπουράδες»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, για τα Κέντρα Υγείας Άστρους, Μεγαλόπολης και Γαργαλιάνων, ακολούθησε μία ανακοίνωση της Περιφέρειας, η οποία μιλά για τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και αναφέρει οτι θυμίζει «Μαυρογιαλούρο πολιτικό των περασμένων εικοσαετιών» και στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν «οπλοφόροι ή κουμπουράδες»

Αιτία ήταν η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου ο οποίος έγραψε:

«Με χθεσινές υπουργικές αποφάσεις ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υπέγραψε την αναβάθμιση των ΚΥ Μεγαλόπολης-Άστρους και Γαργαλιάνων συνολικού προυπ. 1.040.000€. με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Έπονται και τα υπόλοιπα. Αυτό που απομένει τώρα πια είναι η Περιφέρεια Πελ/σου να αναλάβει τις ευθύνες της και να τρέξει τάχιστα τις διαδικασίες όπως ορίζουν οι υπουργικές αποφάσεις. Το επισημαίνουμε αυτό ιδιαίτερα, διότι οι συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έπρεπε να είχαν γίνει από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. Η αδιαφορία όμως οδήγησε τότε στο να χαθούν οι κοινοτικοί πόροι. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε τούτη τη φορά να μην πάει χαμένη και αυτη η ευκαιρία για τα συγκεκριμένα ΚΥ. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κύριε Περιφερειάρχα!!!!».

Δ.Τ. Τη σφραγίδα Πέτρου Τατούλη φέρουν τα Κέντρα Υγείας Άστρους, Μεγαλόπολης και Γαργαλιάνων

Έκπληκτοι διαβάσαμε την ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη σχετικά με τα Κέντρα Υγείας Άστρους, Μεγαλόπολης και Γαργαλιάνων, η οποία θυμίζει «Μαυρογιαλούρο πολιτικό των περασμένων εικοσαετιών».

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα έργα αυτά τα μελέτησαν και τα ωρίμασαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους.

Το ίδιο έχει άλλωστε συμβεί στα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του συνόλου των δομών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε αφορά τα μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, όπως της Καλαμάτας, της Σπάρτης, της Κορίνθου, του Ναυπλίου, του Άργους, είτε αφορά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Τονίζουμε στον κ. Πολάκη ότι θα καλό θα ήταν να κοιτάξει τα του οίκου του, γιατί η Πελοπόννησος έχει πολίτες ενημερωμένους και υπεύθυνους, οι οποίοι γνωρίζουν ποιος πραγματικά ασχολείται, εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί ολοκληρωμένα έργα προς όφελός τους.

Η Πελοπόννησος διαθέτει άλλη κουλτούρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά του, που συνεχώς εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και τους θεσμούς. Ασχολούμαστε μαζί του τελευταία φορά, γιατί στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν «οπλοφόροι ή κουμπουράδες». Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, υπάρχει συνεννόηση και εμπιστοσύνη με τους πολίτες, που στηρίζουν την πολιτική και το έργο μας.