Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Μεσσήνη και Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσει κατά το ερχόμενο διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ., ο Μακα­ριώ­τα­τος θα αφιχθεί στη Μεσσηνία. Ευθύς αμέσως και περί ώραν 12μ. θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου  θα λάβει χώρα τιμητική εκδή­λω­ση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη υπό του Μακα­ριω­τάτου Αρχιεπισκόπου.

Την επομένη Σάββατο 20 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 π.μ. θα χοροστατήσει της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμα­χίας του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια στη κεντρική πλατεία της πόλεως, θα προστεί της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο πεσόντων της Ναυμα­χίας και θα παρακολουθήσει την Στρατιωτική και Μαθητική Παρέλαση. Στις 12.15 μ.μ. θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελ­πίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από της ιδρύσεως αυτής. Στις 7.30 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.

Να σημειωθεί, ότι ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσ­ση­νία κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυ­σο­στό­μου και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη.